Mic ghid de personalizare a sticlei în designul interior

Recomandări din experienţă

Cel mai des întâlnim în jurul nostru sticla clară, transparentă, fără modele şi personalizări. În ultimul timp însă, au început să fie tot mai căutate metodele de personalizare a panourilor din sticlă, indiferent că este vorba de spaţii publice  (birouri, restaurante, cabinete medicale, hoteluri etc ) sau reşedinţe private.

Întâlnim în practică nenumărate moduri în care pot fi combinate posibilităţile principale de personalizare a sticlei pentru a completa perfect orice tip de spaţiu, în funcţie de ocupanţi şi cerinţele acestora.

Încercăm în următoarele rânduri să vă ghidăm în alegerea tipului de personalizare potrivit spaţiului şi necesităţilor dvs.

Echipa Herra Piatra Neamţ recomandă:

  1. Sablarea simplă( uniformă sau cu model)
  2. Sablarea color ( uniformă sau cu model)
  3. Sablarea cu model pictat
  4. Vopsirea uniformă în culorile din paletarul RAL
  5. Printarea de imagine pe sticlă
  6. Vitralii ( overlay-cristale sau filme, cu răşini)

 

  1. Sablarea simplă( a. uniformă sau b. cu model)

Rezultatul sablării îl reprezintă mătuirea panoului de sticlă şi obţinerea unui fond alb, uşor transparent care permite luminii să pătrundă. Efectul de mătuire pe sticla sablată poate fi reprodus pe întreaga suprafaţă sau se poate opta pentru realizarea unui model.

  1. Sticla sablată uniform 
  • sticla sablată în totalitate – este preferată de obicei pentru: uşi de birouri, uşi din cabinete medicale, cabine de duş din unităţi de turism, în general spaţii care au nevoie de asigurarea intimităţii dar şi de păstrarea luminozităţii. -poza
  • sticla sablată parţial este utilizată în special în spaţii de birouri şi bănci, unde se doreşte asigurarea unui spatiu mai mult deschis decât intim, orientat catre client. Se mai solicită şi la cabinele de duş , pentru realizarea unui brâu până la o anumită înălţime.
  1. Sticla sablată cu model
  • sablarea cu logo este preferată de hoteluri, pensiuni şi restaurante, pentru personalizarea intrărilor de la stradă dar şi pentru uşi, cabine de duş, paravane din sticlă etc.
  • sablarea cu alte modele o recomandăm pentru a întregi designul unei reşedinţe private, în special la uşi şi geamuri. Modelele pot fi de inspiraţie geometrică, florală, cu elemente din natură etc.

 

Găsiți aici sfaturi pentru întreţinerea uşoară a sticlei sablate.

  1. Sablarea color ( uniformă sau cu model)

Pentru obţinerea sticlei sablate color este implicat acelaşi proces ca şi în sablarea simplă dar cu o completare de vopsea peste stratul sablat. Aduce un plus de culoare modelului ales, dar fără a fi strident deoarece culorile sunt pale, delicate.

Se potriveşte în spaţii atât publice cât şi private, unde se doreşte accentuarea uşoară a unui anumit spaţiu  ( de ex o uşă de trecere între două birouri, o fereastră personalizată parţial etc )

  1. Sablarea cu model pictat

Diferenţa între modelul sablat color şi cel pictat este de intensitate a culorii. Vopseaua aplicată pentru realizarea modelului pe sticla sablată cu model pictat are o culoare mult mai intensă iar rezultatul este unul deosebit şi unic, întrucât este lucrat manual.

  1. Vopsire uniformă în culorile din paletarul RAL

Vopsirea panoului de sticlă presupune alegerea unei culori din paletarul RAL şi aplicarea acesteia în strat uniform, pe întreaga suprafaţă. Sticla prelucrată astfel este opacă şi nu permite trecerea luminii, rezultând un panou cu o parte lucioasă ce va putea fi expusă, şi una cu strat rugos. În general se foloseşte la placarea pereţilor interiori  ( spre exemplu la bucătărie sau baie în locul faianţei ) sau a componentelor de mobilier ( uşi dressing etc). Dacă se doreşte totuşi o sticlă colorată cu proprietate de opacitate pentru uşi, pereţi sau balustrade, aceasta poate fi laminată (adică unim două foi de sticlă cu o folie

specială, într-un cuptor dedicat) rezultând astfel un panou colorat cu două feţe lucioase.

Culoarea finală va fi mereu puţin diferită de cea existentă în paletar deoarece intervine tenta naturală de verzui existentă în compoziţia sticlei datorită conţinutului de fier. Există posibilitatea de a opta pentru sticla ultraclară ( conţinut redus de fier) care redă exact culoarea aleasă, dar preţul acesteia la metru pătrat este de aproximativ trei ori mai mare faţă de cel al sticlei normale.

Găsiți aici recomandările noastre privind îngrijirea corectă a sticlei.

  1. Printarea de imagine pe sticlă

Această metodă presupune exact ce se înţelege: printarea unei imagini alese pe sticlă. Singura condiţie este ca imaginea aleasă pentru printat să aibă o rezoluţie potrivită pentru dimensiunea sticlei de personalizat  ( cel puţin 2-3 Mb de obicei).

În funcţie de utilitatea finală a sticlei astfel obţinute se poate opta pentru păstrarea parţială a transparenţei sticlei printate ( adică să permită trecerea luminii dar obturarea vederii) sau se poate vopsi pe cealalată parte atunci când este folosită la placări cu sticlă (în bucătării sau băi, pereţi etc )

De cele mai multe ori sticla printată îşi găseşte uzul în reşedinte private pentru înlocuirea gresiei în baie şi bucătărie, dar şi în cabinete medicale pentru crearea unui cadru mai vesel, mai prietenos cu pacienţii.

Recomandările noastre privind îngrijirea corectă a sticlei.

  1. Vitralii ( overlay-cristale sau filme, cu răşini)

Vitraliile au puterea de a transforma total un spaţiu prin impactul puternic produs de culorile vii.

  1. Tehnica Overlay

Presupune desenarea unui chenar din plumb aplicat şi formarea unor modele de vitralii fie prin aplicarea de cristale faţetate, fie prin aplicarea de filme colorate şi texturate.

  1. Răşini de conturare

Această tehnică presupune realizarea conturului cu ajutorul unui utilaj automat şi umplerea manuală a chenarului astfel format în cromatica dorită.

Recomandările noastre privind întreţinerea corectă a vitraliilor.

Tehnicile moderne permit realizarea unei varietăţi foarte mari de modele cu aplicaţii aproape nelimitate. Un designer priceput se poate folosi de lumini şi contraste pentru a crea un efect deosebit în orice tip de spaţiu, fie el privat sau public şi poate asigura un efect ‘wow’.

Related Post

Despre noi

Scopul Herra Piatra Neamţ este să vă ofere o gamă cât mai variată de soluţii tehnice pentru a vă asigura un rezultat deosebit. Secţia noastră de prelucrare a sticlei este dotată cu utilaje performante, necesare pentru a oferi colaboratorilor o gamă variată de produse, la un standard calitativ foarte ridicat .
CE PIERZI DACĂ NU NE VIZITEZI?
- proiectare gratuită
- modele personalizate unicat
- consultanţă gratuită
- soluţii tehnice adecvate
- diverse promoţii si reduceri

Ultimele comentarii