Prelucrări ale sticlei

Găuri şi decupaje

Prelucrările pe sticlă sunt necesare pentru realizarea de confecţii (uşi, cabine de duş, mobilier, balustrade etc) sau pentru permiterea placării (lipirii) peste elemente deja existente (de ex prize).

Găurile şi decupajele  pot avea diferite dimensiuni, grosimi şi poziţionare în funcţie de necesităţile impuse de tipuri de feronerie sau sisteme necesare montajului şi manipulării.

Având în vedere grosimea şi dimensiunile geamului, există totuşi câteva limitări de care trebuie să ţinem cont:

-diametrul găurilor sa nu fie mai mic decât grosimea geamului

-distanța dintre marginea găurii și cantul foii de geam, dar si distanța dintre marginile a două găuri nu trebuie sa fie mai mică decât dublul grosimii geamului.

Şlefuirea este foarte importantă pe toate canturile sticlei pentru o manipulare uşoară, cu limitarea riscului de accidentări, inclusiv în interiorul decupajelor.

Se recomandă şlefuirea muchie-cant-muchie (mcm) pe toata lungimea canturilor pieselor folosite la confecţii. Marginile astfel rezultate nu mai sunt tăioase şi se limitează riscul de fisuri în foaia de sticlă. Acest procedeu este deosebit de important la sticla care urmează să fie securizată, întrucât orice mic defect (fisură) poate provoca spargerea foii în cuptorul de securizare.

Pentru a asigura rezultate conforme este indicată folosirea metodelor şi utilajelor adecvate, astfel încat produsul final să fie calitativ şi cu o durată de viaţă cât mai lungă.

Related Post

Despre noi

Scopul Herra Piatra Neamţ este să vă ofere o gamă cât mai variată de soluţii tehnice pentru a vă asigura un rezultat deosebit. Secţia noastră de prelucrare a sticlei este dotată cu utilaje performante, necesare pentru a oferi colaboratorilor o gamă variată de produse, la un standard calitativ foarte ridicat .
CE PIERZI DACĂ NU NE VIZITEZI?
- proiectare gratuită
- modele personalizate unicat
- consultanţă gratuită
- soluţii tehnice adecvate
- diverse promoţii si reduceri

Comments are closed.