Sticlă sablată

Procesul de sablare a sticlei constă în ‘mătuirea’ mecanică a acesteia. Sablarea poate fi uniformă sau cu model. Este o metodă de a produce diferite design-uri pe suprafaţa unui geam, fie că este vorba de gravarea în adâncime,  de realizarea unor imagini discrete sau crearea de modele cu efecte spectaculoase ce imită gheața sau obstrucţionează vizibilitatea directă într-un anumit spațiu.

Utilitatea acestui tip de prelucrare este practic nelimitată. Poate fi utilizată:

  • la decorarea ușilor interioare și exterioare şi a ferestrelor,
  • ca parte din mobilier ( uşiţe, blaturi de masă etc)
  • pentru tavane luminoase,
  • partiţionare spaţii largi (săli de conferinţă )

Sablat cu model

herra-design-Sticla sablata cu model necolor-013

Modelele de sablare pot fi de inspirație geometrică, cu elemente din natură sau abstracte, folosind o varietate mare de culori. Ne asigurăm astfel că fiecare client fie va găsi la noi un model agreat fie îl concepem  împreună.

Sticla sablată cu model are şi o parte transparentă permiţând astfel vizibilitatea dintr-o îincăpere în alta sau din interior spre exterior şi invers.

 

Sablat cu parte pictată

herra-design-Sticla sablata model cu parte pictata-007   Sticla sablată cu parte pictată este o creație personală,  plină de originalitate, cu un puternic impact vizual. Presupune integrarea unor pete vii de culoare in modelul ales.

 

 

 

Sablat integral

Sticla sablată în totalitate asigură intimitate permiţând în acelaşi timp luminii să pătrundă în încăpere, fiind utilizată în spaţii cu astfel de cerinţe ( la uşi de intrare, în cabinete medicale, pereţi din sticlă, geamuri pentru băi etc).

 

 

 

Echipa Herra Piatra Neamţ  vă pune la dispoziţie consultanţă gratuită pentru a stabili ce tip de sablare vi se potriveşte în funcţie de utilitatea produsului finit si localizarea acestuia.

Tehnica sablarii sticlei este veche de secole intregi si este o metoda de a imprima imagini pe sticla. Sablarea este o metoda ce permite sa se varieze intre folosirea unui anumit nisip, profunzime si asprime diferite astfel incat confera produsului finit o textura speciala.

Prin sablarea abraziva a sticlei se pot creea texturi ce imita asa zisul efect de “inghetare a sticlei”. Aerul amestecat cu un material abraziv este pulverizat cu presiune si taie sticla la suprafa pentru a se obtine acest efect. Cu cat fluxul de aer si materialul abraziv sunt concentrate intr-un singur loc, cu atat sticla va fi taiata mai adanc.

Herra Piatra Neamț ofera clientilor posibilitatea de sablare a oricarui tip de sticla. Lucram cu designeri, arhitecti pentru a spori creearea de decoruri unice.

Putem sabla sticla calita, sau mai bine cunoscuta ca sticla securizata ce se afla in majoritatea caselor si caldirilor comerciale.

Exista putine limitari la ceea ce se poate sabla pe sticla, textul poate fi de orice marime iar texturile sunt limitate doar de imaginatia clientilor. Putem sa duplicam sticla deja sablata, creea noi texturi sau sa folosim imagini pe care clientii deja le-au proiectat.

Sablarea este ca si cum am desena pe sticla, orice design este posibil. Daca nu vezi ceea ce vrei, este pentru ca nu am facut-o pentru tine inca. Latura artistica este adusa de persoana experimentata ce lucreaza cu cel care sableaza.

Sticla sablata este de ajutor in a asigura intimitate, pentru ca lasa lumina sa patrunda fara a permite oamenilor sa vada prin ea. Se poate folosi in cabinete medicale, bai pentru a inlocui utilizarea unei perdele sau a jaluzelelor astfel dintr-o camera sumbra se poate transforma intr-o camera moderna si luminta. Se mai poate utiliza si pentru protectia vietii private la intrari in case in zonele urbare, astfel trecatorul nu poate vedea ce exista dupa aceasta sticla.

In zilele noastre sticla sablata nu mai apare doar in restaurante, birouri ci si in case deasemenea. Ajuta pentru a transforma o camera instant, fie ca este folosita la usi, la ferestre, sau oriunde in imprejurime. Sticla sablata poate avea texturi variate, design-uri, transparenta ce o fac sa fie o alegere foarte populara pentru a se decora locatiile din vietile noastre.

 

Related Post

Despre noi

Scopul Herra Piatra Neamţ este să vă ofere o gamă cât mai variată de soluţii tehnice pentru a vă asigura un rezultat deosebit. Secţia noastră de prelucrare a sticlei este dotată cu utilaje performante, necesare pentru a oferi colaboratorilor o gamă variată de produse, la un standard calitativ foarte ridicat .
CE PIERZI DACĂ NU NE VIZITEZI?
- proiectare gratuită
- modele personalizate unicat
- consultanţă gratuită
- soluţii tehnice adecvate
- diverse promoţii si reduceri

Ultimele comentarii