Procesul de securizare (călire) a sticlei

Securizarea sticlei este un proces de supunere a acesteia la încălzire bruscă intr-un cuptor special, la temperaturi de peste 700 de grade celsius şi apoi răcirea bruscă la temperatura camerei. Acest procedeu îi creşte rezistenţa sticlei de până la cinci ori, fără a îşi pierde elasticitatea. Sticla securizată se pretează astfel la lucrări unde se urmăreşte rezistenţa la şocuri mecanice, la şocuri termice şi la vibraţii, precum şi protecţie împotriva riscului de spargere.

Foarte importantă este calitatea dobândită de coala de sticlă în urma securizării şi anume de a nu se sparge în bucăţi mari şi tăioase, ci în bucăţele mici.

O sticlă debitată defectuos şi cu marginile prelucrate incorect nu va rezista procedeului de securizare şi se va sparge în cuptorul de securizare sau la scurt timp după, de aceea este foarte importantă prelucrarea cu metode şi utilaje adecvate încă din primele etape.

Sticla securizată se utilizează la realizarea de cabine de duş, balustrade, uşi, în general la orice tip de lucrare ce presupune găuri, decupaje, rezistenţă la şocuri termice şi mecanice.

Pentru lucrări cu necesitatea unui grad mărit de rezistenţă sticla securizată poate fi laminată.

Related Post

Despre noi

Scopul Herra Piatra Neamţ este să vă ofere o gamă cât mai variată de soluţii tehnice pentru a vă asigura un rezultat deosebit. Secţia noastră de prelucrare a sticlei este dotată cu utilaje performante, necesare pentru a oferi colaboratorilor o gamă variată de produse, la un standard calitativ foarte ridicat .
CE PIERZI DACĂ NU NE VIZITEZI?
- proiectare gratuită
- modele personalizate unicat
- consultanţă gratuită
- soluţii tehnice adecvate
- diverse promoţii si reduceri

Ultimele comentarii